Ervaar zelf het verschil!

Aankoop aandelen funda door investeerder rond

01 maart 2024

De Amerikaanse investeerder General Atlantic heeft zijn bod op de aandelen van funda afgerond. Door de transactie bezit General Atlantic een belang van 24% in funda. NVM Holding en de Stichting Administratiekantoor funda (STAK) behouden respectievelijk 71% en 5%.

Dat maakt NVM Holding bekend. General Atlantic wil samenwerken met funda, NVM Holding en STAK om de leidende marktpositie van funda verder te versterken. General Atlantic bood in november €104 miljoen voor het minderheidsbelang in funda.

Daarmee kwam een einde aan een slepend conflict tussen meerderheidsaandeelhouder NVM Holding en de certificaathouders van funda. Die certificiaathouders, verenigd in STAK, pleitten al langer voor een nieuwe, externe partner met technische kennis. De certificaathouders hadden een zaak aangespannen bij de Ondernemingskamer van de rechtbank Amsterdam. Als gevolg van de instap van de investeerder in funda transactie kan de Ondernemingskamer besluiten het onderzoek te beëindigen.

General Atlantic heeft veel belangen in de internationale vastgoedmarkt, met huidige en voormalige investeringen in onder meer Hemnet in Zweden, Immoweb in België, SeLoger in Frankrijk, Immonet en Immowelt in Duitsland, Homegate en ImmoScout24 in Zwitserland, en Property Finder in de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte.

‘Verdere groei van funda met General Atlantic’

“Het besluit tot een partnership met General Atlantic is de uitkomst van een zorgvuldig en professioneel begeleid proces en biedt goede vooruitzichten”, zegt Yme Bosma, CEO van NVM Holding in een persbericht. “De toetreding van General Atlantic als langetermijn-aandeelhouder is een belangrijke stap voor funda. NVM Holding ziet ernaar uit om samen met General Atlantic en STAK bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van funda.”

Joost Dop: CEO van funda BV: “we kijken ernaar uit om samen te werken met het General Atlantic-team, aangezien zij fundamentele sectorkennis en innovatiekracht meebrengen, waardoor we consumenten en makelaars beter van dienst kunnen zijn op ons platform. Met General Atlantic als een sterke, op samenwerking gerichte partner blijven we onze positie als toonaangevend Nederlands vastgoedadvertentieplatform verdiepen.”

Bron: VastgoedActueel - NVM