Ervaar zelf het verschil!

Flinke toename aantal opgeleverde woningen

08 mei 2019

 Ede blijft groeien. En om aan die groei te kunnen voldoen is het nodig veel woningen bij te bouwen. In 2018 zijn daar flinke stappen in gezet en zien we een inhaalslag op de woningmarkt. Zo zijn er vorig jaar veel nieuwe woningen gebouwd in onder andere Kernhem, Enka, Kazerneterreinen, Park Reehorst, het AZO terrein en Veenderweg/Ganzeweide. Maar ook de transformaties van gebouwen op de Kazerneterreinen en van diverse kantoorpanden hebben bijgedragen aan de toename van het aantal woningen.

Wethouder Lex Hoefsloot: ,,2018 was een vruchtbaar jaar als je kijkt naar het aantal nieuw gebouwde woningen. Dat mag ook wel want er is nog steeds veel vraag naar woningen; in alle soorten en maten. In heel Ede zijn er verschillende woningen gebouwd en daar gaan we in 2019 in hetzelfde tempo mee door. Iedereen moet in Ede een prettige plek hebben om te wonen."

TOENAME
In 2017 is er gestart met de bouw van ruim 1400 woningen. Een groot aantal van deze woningen zijn in de loop van 2018 opgeleverd. Het gaat hier om totaal 1157 opgeleverde woningen. Dat is ruim twee keer zoveel als in 2017. Toen zijn er 542 woningen opgeleverd. Bijna 25% van het aantal opgeleverde woningen valt onder de categorie sociale huur.

De vraag naar diverse woningen is groot. Starters en doorstromers die graag willen groeien naar een grotere woning, maar ook senioren die gelijkvloers willen wonen. Ook komen er mensen van buitenaf naar Ede. Om aan te sluiten bij de vraag van al deze mensen wordt er zowel goedkoop als duur en zowel huur als koop gebouwd. Dit aanbod moet ervoor zorgen dat iedereen prettig in Ede kan wonen. In de stad en in de dorpen.

Bron: Edestad