Ervaar zelf het verschil!

Arthur Koolkwartier 11, EdeVerkocht

Meer foto's

Omschrijving € 192.000 k.k.

Wonen in een historische gebouw?
Wilt u wonen in een bijzonder historisch gebouw met karakter? Hier woont u op nog geen 500 meter van de Veluwe, vlakbij het intercitystation Ede-Wageningen en het centrum van Ede. Van de negen woningen die hier worden ontwikkeld in de historische stal is dit één van de laatste woningen die nog vrij is. Op de Kazerneterreinen, naast de historische Arthur Koolkazerne en de van Essenkazerne liggen de voormalige paardenstallen. Alle gebouwen op dit terrein worden de komende jaren gerenoveerd en gerestaureerd en de openbare ruimte wordt door de gemeente opnieuw ingericht. Het is nu al een leuke buurt om te zijn, met een brouwerij, een pizzeria en veel oude bomen en gebouwen. Het nabijgelegen Akoesticum, in de voormalige Frisokazerne, is de plek waar regelmatig muziek en dansvoorstellingen te zien zijn. De sfeer van de oude kazerne is er duidelijk te proeven, hoewel de paarden en huzaren al lange tijd geleden zijn vertrokken. De planning is om in april 2017 te starten met de verbouw en in januari op 2018 klaar te zijn.

Wat krijgt u?
De woning wordt helemaal gerenoveerd, inclusief cv met vloerverwarming op de begane grond. De woning wordt goed geïsoleerd en deels zal er triple glas worden toegepast. Het voorlopig energielabel is B. De oude garagedeuren worden gerenoveerd. Ze zullen als harmonicadeur voor de nieuwe glazen gevel terugkomen. Deze elementen geven de woning een uniek karakter. Ook wordt er een berging geplaatst waar de fiets en de klikobakken in komen te staan. Deze woning wordt opgeleverd inclusief betegelde badkamer, wc (2x) en sanitair. Ook wordt deze woning sausklaar gestukadoord. De woning wordt gebouwd onder de Woningborg garantie- en waarborgregeling. Deze garandeert u, dat de woning altijd zal worden afgebouwd. Ook zal Woningborg er zorg voor dragen dat de woning zo gebouwd wordt dat aan de hoge eisen van geluid en isolatie wordt voldaan. Daarnaast bent u met Woningborg verzekerd dat het casco in goede staat is.

Waar ligt Woon in de Kazerne?
Gelegen achter de Arthur Koolkazerne en de van Essenkazerne, naast de Veluwe en een kwartier lopen van intercitystation Ede-Wageningen. De makkelijkste manier om de locatie te bezoeken is via de Eikenlaan de Verbindelaarsweg in te rijden. Hier staan ook enkele blokjes nieuwe huizen. Van daaruit ziet u de stallen liggen. De stal die verbouwd gaat worden heeft rode pannen en is op de hoek met de code 25 gemarkeerd. En binnenkort wordt ook het bouwbord geplaatst.

Indeling:

Begane grond:
Deze woning is als loft ontworpen. Om deze reden is er geen hal, maar stap je direct de woonruimte in die bijna 4 meter hoog is. De begane grond heeft een oppervlak van 48 m2. De sfeer van het militaire gebouw is nog duidelijk te proeven door de grote zware garagedeuren en zware betonnen balken die in het zicht blijven. De plek van keuken is nog helemaal zelf te bepalen. De begane grond is bijzonder door toepassing van veel glas en het hoge plafond.

1e verdieping:
Aangekomen op de eerste verdieping valt direct het originele houten spant op. Hier is ruimte voor een studeerplek of logeerkamer. Er is veel licht dat door de 4 dakvensters valt. De sfeer van de oude zolder is hier nog echt te proeven. Aan de oostzijde ligt de ruime slaapkamer van 5 meter breed met een grote dakkapel. De woning krijgt een badkamer inclusief sanitair en tegelwerk. In overleg is dat aan te passen aan de eigen smaak.

Tuin:
Met een tuin van 6,4 meter diep op het westen geniet je hier van de middag en avondzon. De tuin wordt deels begrensd door een rode beukenhaag. De ochtendzon valt op een terras aan de oostzijde van 3 meter diep. Aan deze zijde is ook de toegang tot de twee eigen parkeerplaatsen.

Bijzonderheden:
- Voormalige historische militaire stal uit 1908;
- Loftachtige indeling; Tuin gesitueerd op het westen en omzoomd door een beukenhaag;
- Woonkamer van bijna vier meter hoog;
- Hoogwaardig gerenoveerd geïsoleerd en deels met triple glas beglaasd;
- Door de gemeente Ede op de lijst geplaatst om als gemeentelijk monument te worden aangemerkt;
- Voorzien van berging voor fiets en kliko;
- Vloerverwarming op begane grond;
- Voorzien van 1 royale slaapkamer en ruime studeerkamer op de verdieping;
- Standaard voorzien van complete badkamer en twee toiletten;
- Woningborg certificaat;
- 2 eigen parkeerplaatsen.

Geïnteresseerd? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging!

MOET UW EIGEN WONING NOG VERKOCHT WORDEN?
Wij komen graag op bezoek voor een gratis waardebepaling van uw huidige woning. U krijgt tevens van ons een deskundig verkoopadvies, antwoorden op uw vragen en een vrijblijvende offerte. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Neem direct contact met ons op voor een afspraak!


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de VBO Consumenten voorwaarden.

Zoom in Zoom uit
Zoom in Zoom uit
Zoom in Zoom uit
Zoom in Zoom uit