Ervaar zelf het verschil!

Huurprijzen na lange tijd gedaald

21 oktober 2020

Huurprijzen na lange tijd gedaald

 

Uit de cijfers van Paraius (platform voor onder andere huurwoningen) is een daling te zien van de gemiddelde huurprijzen. Vooral bij de grote steden, zoals Amsterdam (-1,4%), Den Haag (-0,5%) en Eindhoven (-1,9%) is er een daling in de huurprijzen te zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019. 

In tegenstelling tot de daling die te zien is in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven zijn de huren in Utrecht en Rotterdam gestegen. Nieuwe huurders in het centrum van Rotterdam betaalde ongeveer €19,82 per vierkante meter. Ondanks de lichte daling in Amsterdam is die gemeente nog steeds de duurste stad van Nederland om te wonen met €23,09 per vierkante meter. In Den Haag betaalde nieuwe huurders ongeveer €16,20 per vierkante meter voor hun nieuwe huurwoning. 

De huurprijsdaling die Pararius constateert, gaat over de huurprijs bij het aantreden van nieuwe bewoners en is dus niet te verwarren met de huurprijsstijging voor zittende huurders. Die vindt jaarlijks plaats en is dit jaar het hoogst in zes jaar. 

In de onderstaande afbeelding is per provincie te zien waar de huurprijsstijging of daling het meest hebben plaatsgevonden. Lees het hele rapport hier. 

 

Bron: Pararius