Ervaar zelf het verschil!

Nu een huis kopen, of toch niet?

29 maart 2020

"Het is logisch dat je denkt dat de coronacrisis de huizenmarkt gaat raken, nu het erop lijkt dat de economie zo'n dreun krijgt", zegt Nic Vrieselaar, woningmarktdeskundige van de Rabobank. Toch verwacht hij, dat als deze situatie niet te lang aanhoudt, de woningmarkt redelijk stabiel blijft.

Nu een huis kopen?

Zolang je een huis ziet als een plek om te wonen en niet als een belegging is het misschien ook wel een kans om nu te kopen. Vrieselaar: "Doordat bezichtigingen minder bezocht worden heb je meer rust om goed te kijken en na te denken.

Zelfs als huizen de komende tijd iets goedkoper worden, is de kans groot dat de de prijzen ook weer eens omhoog gaan. Vrieslaar: "Als je een goede reden hebt om nu te kopen, bijvoorbeeld omdat je duur huurt, en je weet dat je ergens langere tijd wil blijven wonen kom je niet in de problemen zolang je ergens prettig en betaalbaar woont. Onder- en overwaarde gaan pas spelen als je wilt verhuizen."

Huizenprijzen stijgen bij aantrekkende economie

Daarbij hangt het af van hoe lang deze situatie aanhoudt. De Rabobank verwacht dat als de virusuitbraak snel wordt ingedamd, onze economie in de tweede helft van dit jaar weer op gang komt.

Bron: EenVandaag