Ervaar zelf het verschil!

De voordelen van off-plan vastgoed kopen

21 april 2024

 

Het kopen van off-plan vastgoed heeft veel voordelen voor zowel investeerders als kopers die op zoek zijn naar een verstandige manier om in onroerend goed te investeren. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de voordelen van het kopen van off-plan vastgoed en waarom het een aantrekkelijke optie kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een woning of een investeringsmogelijkheid.

Laten we eerst uitleggen wat off-plan vastgoed precies is voordat we naar de voordelen gaan. Off-plan vastgoed zijn eigendommen die zich nog in de ontwerpfase bevinden of waarvan de bouw nog niet is gestart. Met andere woorden: het zijn vastgoedprojecten die nog moeten worden uitgevoerd.

Meer ontwerpopties

Het kopen van off-plan vastgoed geeft kopers de vrijheid om hun woning aan te passen aan hun eigen voorkeuren en behoeften. In tegenstelling tot bestaande woningen, waarbij kopers beperkt zijn tot wat al gebouwd is, kunnen kopers van off-plan vastgoed vaak kiezen uit verschillende ontwerpopties en upgrades om hun ideale woning te realiseren. Vaak wordt de inboedel hier ook in meegenomen, waardoor je dus ook kunt kiezen uit bedden, kasten en zelfs een lockerkast naar eigen wens.

Bescherming en zekerheid

Een groot voordeel van het kopen van off-plan vastgoed is de bescherming en zekerheid die het biedt aan kopers. Er zijn verschillende wetten die kopers beschermen tegen fraude en onvoorziene omstandigheden tijdens de bouw. Bankgaranties of verzekeringspolissen zijn verplicht gesteld om de betalingen van kopers veilig te stellen tijdens de verschillende bouwfases.

Financiële voordelen

Een ander voordeel van het kopen van off-plan vastgoed zijn de financiële voordelen. Off-plan woningen worden vaak tegen lagere prijzen aangeboden dan bestaande of voltooide woningen. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor kopers. Voor investeerders biedt off-plan vastgoed ook aantrekkelijke mogelijkheden. Omdat de waarde van het vastgoed kan stijgen naarmate de bouw vordert, kunnen investeerders profiteren van waardestijgingen en een aanzienlijk rendement op hun investering behalen.

Flexibele betalingsplannen

Een extra voordeel van het kopen van off-plan vastgoed zijn de flexibele betalingsplannen die vaak beschikbaar zijn. Het is normaal om een aanbetaling van 30% tot 40% in termijnen te betalen, terwijl het resterende bedrag wordt voldaan bij de voltooiing van het vastgoed. Dit geeft kopers de kans om een betalingsregeling te kiezen die aansluit bij hun financiële mogelijkheden.

Nieuwbouw is beter geïsoleerd

Je krijgt ook een woning die voldoet aan moderne energetische en technische normen. Thermische isolatie is voor veel mensen een punt van zorg, omdat goed geïsoleerde panden niet alleen tijdens koudere wintermaanden, maar ook tijdens de zomermaanden voordelen bieden in combinatie met klimaatregeling. Veel bestaande woningen hebben helaas een gebrekkige isolatie, wat wel weer ruimte biedt voor onderhandelingen over de vraagprijs. Aan de andere kant zijn nieuwe gebouwen beter geïsoleerd en steviger. Dit kan dus ook een voordeel zijn. Lijkt off-plan iets voor jou?

Bron: Vastgoedactueel