Ervaar zelf het verschil!

Subsidieregeling voor isolatie eigen woning tijdelijk verhoogd

19 juni 2020

Goed nieuws voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen: tot 31 december 2020 kun je tot 30% van isolatiekosten vergoed krijgen door de overheid. 

Het vakantiegeld voor 2020 is binnen en misschien had jij in je achterhoofd om het dit jaar in huis te investeren. Met duurzame maatregelen kun je niet alleen de energierekening verlagen, maar ook het wooncomfort verhogen. VBO strijdt voor betaalbare duurzaamheid. Deze verruiming in vergoeding door de overheid sluit hier mooi op aan. 

Wie twee of meer delen van zijn of haar huis laat isoleren, krijgt tot 31 december dit jaar niet tot 20 maar tot 30 % van de kosten vergoed door de overheid. De verruiming geldt vanaf 1 juni, voor maatregelen die tussen 1 juni en 31 december worden uitgevoerd.

Lees ook: 5 manieren om jouw woning te verduurzamen

Het dak op

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) loopt al een tijdje. Om bewoners wat tegemoet te komen in deze onzekere tijden, is de regeling tijdelijk verruimd. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je minimaal twee isolatiemaatregelen nemen. Bijvoorbeeld door de vloer, de buitenmuren of het dak te laten isoleren.

Geen nieuwbouwhuizen

Heb je de eerste maatregel al laten uitvoeren? Dan krijg je daar ook meer subsidie voor als je de tweede in het nieuwe tijdvak laat doen. Dat moet je dus door een bedrijf laten doen. Ook moet je zelf in het te isoleren huis wonen. Alleen bestaande woningen komen in aanmerking voor de subsidieregeling, nieuwbouwhuizen niet.

Lees ook: Makelaar Olivier van der Kuil "Verduurzaming van een woning levert je altijd geld op" 

Miljoenen over

Je kunt subsidie aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je laat de maatregelen eerst uitvoeren; met de bonnen en eventueel foto's kun je vervolgens een aanvraag doen. Voor de SEEH is € 84 miljoen beschikbaar. Op 1 mei dit jaar was daar nog ruim € 70 miljoen van over. Per woning krijg je maximaal € 10.000 subsidie.

Lees ook: Welke duurzaamheidsleningen en -subsidies zijn er

Extra vergoedingen

Wil je in één keer je huis energieneutraal maken? Dan kun je € 4000 extra krijgen in het Zeer Energiezuinige Pakket. Eerst advies inwinnen? Ook die kosten vergoedt de overheid deels - maar alleen als je de maatregelen vervolgens ook daadwerkelijk laat uitvoeren.

Bron: RTLZ