Ervaar zelf het verschil!

Bouwkundige keuring in Ede, Barneveld, Veenendaal, Wageningen e.o.

Wat is een bouwkundige keuring?

Bij het kopen van een woning heeft een koper wettelijk gezien een onderzoeks- plicht en de verkoper een mededelingsplicht. Een bouwtechnische keuring kan helpen deze onderzoeksplicht in te vullen. Een bouwkundige keuring, ook bouwtechnische keuring genoemd, is een interne en externe visuele woning- inspectie die u inzicht geeft in de mogelijke bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud van de woning. Na de inspectie ontvangt u een bouwkundig rapport waarin per onderdeel een beoordeling wordt gegeven. Bij elk gebrek wordt een foto gemaakt en voorzien van hersteladvies en kostenraming. Ons bouwkundige rapport is overzichtelijk en in een duidelijke taal geschreven.

Wat is een bouwkundige keuring?
Waar letten we op tijdens de bouwkundige keuring?

Waar letten we op tijdens de bouwkundige keuring?

Wij inspecteren veel interne en externe onderdelen van de woning. Denk o.a. aan alle onderdelen van de dakconstructie, goten en hemelwaterafvoeren, gevels, kozijnen en beglazing, deuren, hang- en sluitwerk, vloeren, kelder, fundering (boven maaiveld), sanitair, radiatoren, balkon, bijgebouwen en veel meer. U kunt ook vooraf bepaalde zaken doorgeven als u denkt dat die extra aandacht verdienen. In het bouwkundige rapport is eveneens een onderdeel verduurzaming aanwezig. Indien gewenst kunt u tijdens de keuring meelopen met onze Integrale Woning Inspecteur.

Garant voor expertise en servicekwaliteit

Als Integraal Woning Inspecteur (IWI) zijn wij opgeleid volgens de enige landelijke norm voor woninginspecties NTA 8060 en daarom kiezen opdrachtgevers vaker voor een IWI inspecteur. IWI inspecteurs worden permanent bijgeschoold en zijn erkend binnen het SERTUM register. Onze bouwkundige rapporten worden geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Stichting Waarborgfonds Eigen Woning en alle bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde financiële instellingen en het Nederlandse Woning Waarde Instituut (NWWI).

Garant voor expertise en servicekwaliteit
Wat kost een bouwkundige keuring?

Wat kost een bouwkundige keuring?

De kosten voor een bouwkundige keuring met rapport zijn € 400,- inclusief btw voor een woning tot 150 m² woonoppervlakte. Voor een woning groter dan 150 m² geldt een tarief van € 445,- inclusief btw. De kosten voor een bouwkundige keuring zijn onder de geldende voorwaarden vaak fiscaal aftrekbaar.

U kunt ook kiezen voor een meeloopkeuring waarbij u samen met onze bouwkundige meeloopt tijdens de keuring. Bij deze type keuring wordt geen rapport uitgegeven maar krijgt u ter plaats te zien wat de gebreken zijn met hersteladvies en kostenraming. Voor een meeloopkeuring geldt een standaard tarief van € 295,- inclusief btw en ongeacht de grootte van de woning (niet fiscaal aftrekbaar).

Daarom kiest u voor Vendôme Makelaardij

  • Meer zekerheid bij de aankoop of verkoop van uw woning
  • Als koper voldoet u aan uw onderzoeksplicht en hebt een betere onderhandelingspositie
  • Als verkoper voldoet u aan uw meldingsplicht en minimaliseert u de kans op claims achteraf
  • Direct een afspraak maken en bouwkundige keuring binnen 3 dagen
  • Bouwkundig rapport erkend door alle partijen
  • 6 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar
  • Fiscaal aftrekbaar onder voorwaarde dat de keuring wordt uitgevoerd t.b.v. aankoop, onderhoud of verbetering van een woning
  • Extra korting door slim gebruik te maken van onze CombiDeals 
Daarom kiest u voor Vendôme Makelaardij
Geniet van korting met onze CombiDeals

Geniet van korting met onze CombiDeals ❤️

U kunt ons uiteraard voor een enkele dienst als makelaar, aankoopmakelaar, taxateur of Integraal Woning inspecteur (bouwkundige keuringen) inschakelen. Maar handig en slim is om meerdere diensten tegelijk bij ons kantoor af te nemen. Alle nodige diensten onder één dak houden bevordert de comminicatie, voorkomt misverstanden, u houdt meer grip over de planning en profiteert bovendien van extra korting!

Meer weten over CombiDeals

Wij zijn uw bouwkundige in de regio

Wij zijn uw makelaar in de regio
Waardebepaling aanvragen

SNEL EEN BOUWKUNDIGE KEURING NODIG

ERVAAR ZELF HET VERSCHIL!