Ervaar zelf het verschil!

Bouwkundige keuring in Ede, Barneveld, Veenendaal, Wageningen en omgeving

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring of een bouwtechnische keuring is een interne en externe visuele inspectie van een woning die u duidelijk inzicht geeft over de eventuele bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud van de woning. Indien gewenst kunt u ook met onze professionele Integraal Woning Inspecteur (IWI) meelopen tijdens de keuring. Na de visuele inspectie ontvangt u een bouwkundig rapport waarin per onderdeel van de woning een beoordeling wordt gegeven. Bij elk geconstateerd gebrek wordt voor de duidelijkheid een foto gemaakt en voorzien van een hersteladvies en raming van de noodzakelijke herstelkosten. Onderaan het rapport worden in twee kolommen alle direct noodzakelijke herstelkosten en de te verwachten herstelkosten voor een periode van 1 tot 5 jaar duidelijk vermeld. Het bouwkundige rapport is overzichtelijk en in een duidelijke taal geschreven.  

Wanneer een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Bij het kopen van een woning heeft een koper wettelijk gezien een onderzoeksplicht en de verkoper een mededelingsplicht. Een bouwtechnische keuring kan helpen deze onderzoeksplicht dan wel mededelingsplicht in te vullen. Een bouwkundige keuring is onmisbaar en zou, zoals het geval is in sommige Europese landen, eigenlijk verplicht moeten zijn. U kunt een bouwkundige keuring bij aan- of verkoop van uw woning laten uitvoeren. Een taxateur of een hypotheekverstrekker kan soms ook eisen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor de aankoop van een woning.   

Waar letten we op tijdens de bouwkundige keuring?

Wij inspecteren veel interne en externe onderdelen van de woning. Denk o.a. aan alle onderdelen van de dakconstructie, goten en hemelwaterafvoeren, gevel, kozijnen en beglazing, deuren, hang- en sluitwerk, vloeren, kelder, fundering (boven maaiveld), sanitair, radiatoren, balkon, bijgebouwen en nog veel meer. U kunt ons ook vooraf bepaalde zaken doorgeven als u denkt dat die extra aandacht verdienen. In het bouwkundige keuringsrapport is eveneens een onderdeel verduurzaming aanwezig.

Kwaliteitsgarantie

Als Integraal Woning Inspecteurs (IWI) zijn wij opgeleid volgens de enige landelijke norm voor woning inspecties NTA8060. Vanuit opdrachtgevers worden steeds strengere eisen gesteld aan de kwaliteit van de woninginspectie en daarmee aan de woning inspecteur. Daarom kiezen opdrachtgevers voor de IWI inspecteur. De IWI inspecteur wordt permanent bijgeschoold en is erkend binnen het Sertum register. Onze bouwkundige rapporten worden geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring

CombiDeals: Combineer meerdere van onze diensten voor extra korting

Vendôme Makelaardij is actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar, taxateur en Integraal Woning Inspecteur. Wanneer u ten minste 2 of meer van onze diensten tegelijk afneemt ontvangt u een aantrekkelijke korting op de afgenomen diensten! 

Meer informatie

Kiezen voor Vendôme Makelaardij betekent…

Wij zijn uw Integraal Woning Inspecteur (IWI) o.a. in de regio: