Ervaar zelf het verschil!

Je huis nog sneller verkopen met deze waardeverhogende tips

14 april 2024

waardeverhogende tips
Foto: Canva

De huizenmarkt in Nederland is de afgelopen jaren meer dan eens oververhit geweest. Je zou dus zeggen dat wanneer je van plan bent om je huis te verkopen je binnen no time een geschikte koper hebt gevonden. Over het algemeen is dit zeker het geval, maar sommige (met name oudere) woningen kunnen nog wel een extra zetje gebruiken in de verkoop.

Partnercontent

Hierbij hebben we het met name over de prijs die je kunt vragen voor je woning. Wil je de verkoopwaarde zoveel mogelijk maximaliseren? Met enkele simpele waardeverhogende tips is je huis binnen korte tijd meer waard. Dat betekent: meer geld én een snellere verkooptijd. In dit artikel lees je meer over wat je zoal kunt doen om je huis sneller te verkopen door enkele waardeverhogende stappen te zetten.

Renoveer de bestaande keuken of ga voor een nieuwe

Een van de ruimtes waar men de laatste jaren het meest te vinden is thuis is de keuken. Sinds enkele jaren is de keuken namelijk hét middelpunt van de woning geworden. Het is namelijk niet alleen meer een plek waar we koken en eten, maar ook een ruimte waar we samenkomen met vrienden en familie. Een ruimte waar we werken, waar huiswerk wordt gemaakt en waar televisie gekeken wordt. Hier kun je dus flink wat winst op scoren wanneer je besluit je keuken te renoveren.

Het grote voordeel van je keuken renoveren of kiezen voor een nieuwe keuken voordat je je huis verkoopt, is dat dit helemaal geen enorm kostbare stap hoeft te zijn. Er zijn heel wat opties voor betaalbare moderne keukens, zoals een showroom keuken waarop je voordeel kunt pakken. Kijk ook naar het vervangen van keukenapparatuur, zoals de vaatwasser en de koelkast. Met deze naar verhouding kleine investering is de waarde van je woning ineens veel hoger. Veel kijkers vinden de keuken namelijk een belangrijke ruimte.

Ga ook voor een moderne (nieuwe) badkamer

Net als de keuken is de badkamer een echte eyecatcher. Althans: zolang de ruimte sfeervol en modern is ingericht. Keukens en badkamers hebben de neiging om gauw te verouderen. Dat komt vooral doordat deze ruimtes zo afhankelijk zijn van trends en smaak. Naast het feit dat een oude badkamer minder kijkers trekt, is je huis ook zomaar een stuk minder waard. Daarom is het een must om niet alleen de keuken, maar ook de badkamer te vernieuwen voor de verkoop. De badkamer is immers een ruimte die ook ontzettend vaak gebruikt wordt.

Overweeg bijvoorbeeld om de tegels te vernieuwen, om voor een nieuwe kleur op de muur te gaan en om luxe en functionele elementen toe te voegen voor een nieuwe look. Wat uiteraard helemaal helpt, is om oude badkamermeubels te vervangen door nieuwe meubels en om de wasbak, de douche en/of het bad onder handen te nemen. Ga voor een stijlvolle uitstraling en tijdloze kleuren zodat je zeker weet dat de badkamer bij een groot publiek in de smaak valt.

Investeer in duurzaam wonen: duurzaamheid is populair

Wat ook goed is om te weten, is dat duurzaam wonen aan populariteit wint. Uit onderzoek van MilieuCentraal blijkt dat maar liefst 1 op de 3 Nederlanders sinds de pandemie duurzamer wil leven. Zij willen een steentje bijdragen aan een betere wereld en deels op een zelfvoorzienende manier leven. Daarom is het aan te raden om energiezuinige voorzieningen te installeren wanneer je van plan bent het huis te verkopen. Door een dergelijke investering wordt je woning binnen korte tijd direct een stuk meer geld waard en is de kans groot dat je veel kijkers krijgt.

Wat je zoal kunt doen? Investeer in minstens dubbele beglazing, maar ga het liefst voor triple HR++-glas en laat het volledige huis isoleren. Op die manier hoeft er minder energie te worden verbruikt om het comfortabel te hebben binnen; fijn voor het milieu en voor de portemonnee. Een nieuwe cv-ketel kan eveneens veel doen voor het energieverbruik en wat dacht je van zonnepanelen voor het zelf opwekken van groene stroom? Ga daarbij voor energiezuinige apparaten in een duurzame keuken. Op Superkeukens.nl vind je volop inspiratie voor voor een duurzame keuhttp://www.superkeukens.nlken volledige keukens.

Overige waardeverhogende tips voor je woning

Met de bovenstaande tips heb je een goede basis te pakken wanneer je de waarde van je huis nog net wat op wilt krikken voor de verkoop ervan. Andere meer eenvoudige tips die je nog toe kunt passen zijn onder andere:

  • Zorg voor een goed onderhouden tuin, terras of balkon zonder rotzooi. Voeg eventueel wat planten en bloemen toe voor een aantrekkelijke look.
  • Kijk goed naar de buitenkant van de woning: ziet het geheel er aantrekkelijk uit of kun je her en der wat repareren, schilderen of beter onderhouden?
  • Investeer in een goede fotograaf en videograaf voor het maken van de content voor de advertentie. Je kunt zelfs nog een stylist inhuren om de ruimtes aantrekkelijk te maken voor de foto’s en video’s.
  • Zorg voor een verzorgde indruk en ruim het huis op voordat de foto’s worden gemaakt.

    Bron: Vastgoedactuel