Ervaar zelf het verschil!

NHG bouwkundige keuring in Ede, Barneveld, Veenendaal, Wageningen en omgeving.

Wat is een NHG bouwkundige keuring?

Een NHG bouwkundig rapport is benodigd indien in het taxatierapport wordt aangegeven dat er sprake is van meer dan 10% van de marktwaarde aan achterstallig onderhoud. Ook dient een NHG bouwkundig rapport te worden opgemaakt indien de taxateur hiertoe een aanbeveling doet. Een NHG bouwkundig rapport mag op de datum van het bindend aanbod niet ouder zijn dan 12 maanden. In alle andere gevallen vereist NHG geen bouwkundig rapport.

Een NHG bouwkundige keuring, ook wel een NHG bouwtechnische keuring genoemd, is een interne en externe visuele inspectie van een woning die duidelijk inzicht geeft t.o.v. de eventuele bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud van de woning. Na de visuele inspectie wordt een bouwkundig rapport conform NHG eisen opgesteld waarin per onderdeel van de woning een beoordeling wordt gegeven. Bij elk geconstateerd gebrek wordt een hersteladvies en raming van de noodzakelijke herstelkosten gegeven. Het bouwkundige rapport is overzichtelijk en in een duidelijke taal geschreven.  

Waar letten we op tijdens de NHG bouwkundige keuring?

Wij inspecteren veel interne en externe onderdelen van de woning. Denk o.a. aan alle onderdelen van de dakconstructie, goten en hemelwaterafvoeren, gevel, kozijnen en beglazing, deuren, hang- en sluitwerk, vloeren, kelder, fundering (boven maaiveld), sanitair, radiatoren, balkon, bijgebouwen en nog veel meer.  

Kwaliteitsgarantie

Als Integraal Woning Inspecteurs (IWI) zijn wij opgeleid volgens de enige landelijke norm voor woning inspecties NTA8060. Vanuit opdrachtgevers worden steeds strengere eisen gesteld aan de kwaliteit van de woninginspectie en daarmee aan de woning inspecteur. Daarom kiezen opdrachtgevers voor de IWI inspecteur. De IWI inspecteur wordt permanent bijgeschoold en is erkend binnen het Sertum register. Onze bouwkundige rapporten worden geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring

CombiDeals: Combineer meerdere van onze diensten voor extra korting

Vendôme Makelaardij is actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar, taxateur en Integraal Woning Inspecteur. Wanneer u ten minste twee van onze diensten tegelijk afneemt ontvangt u een aantrekkelijke korting op de afgenomen diensten!  

Meer informatie

Kiezen voor Vendôme Makelaardij betekent…

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring

Wij zijn uw Integraal Woning Inspecteur (IWI) o.a. in de regio: