Ervaar zelf het verschil!

Een bouwkundige keuring nodig voor een woning in Heelsum?

Een bouwkundige keuring biedt meer zekerheid!

Als koper van een woning heeft u wettelijk gezien een onderzoeksplicht en de verkoper een mededelingsplicht. Een bouwtechnische keuring helpt uw onderzoeksplicht in te vullen. Maar wat is een bouwkundige keuring? Een bouwkundige keuring, ook bouwtechnische keuring genoemd of simpelweg bouwkeuring is een interne en externe visuele woninginspectie die u een duidelijk beeld geeft in de eventuele bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud van de woning. Na de inspectie ontvangt u een bouwkundig rapport waarin een beoordeling per onderdeel van de woning wordt gegevens. Het rapport bevat bij elk gebrek een foto voorzien van een hersteladvies en kostenraming. Ons bouwkundig rapport is overzichtelijk en in een duidelijke taal geschreven.

ERVAAR ZELF HET VERSCHIL!
Een bouwkundige keuring biedt meer zekerheid!
Zo gaan we te werk tijdens de bouwkundige keuring

Zo gaan we te werk tijdens de bouwkundige keuring

Wij inspecteren veel interne en externe onderdelen van de woning. Zo kijken wij o.a. naar alle onderdelen van de dakconstructie, goten en hemelwaterafvoeren, gevel kozijnen en beglazing, deuren, hang- en sluitwerk, vloeren, eventuele kelder, fundering (boven maaiveld), sanitair, radiatoren, balkon, bijgebouwen en veel meer. Zijn er specifiek zaken waar u extra aandacht van ons kant wenst? Geen punt. Geef ons dit vooraf even door. In het bouwkundig rapport is eveneens een onderdeel die op verduurzamening toegesptits is. Indien gewenst kunt u ook kiezen voor een meeloopkeuring waarbij u samen met onze Integrale Woning Inspecteur door de woning meeloopt tijdens de keuring.

Garant voor deskundigheid en servicekwaliteit

Als Integraal Woning Inspecteur (IWI) zijn wij opgeleid volgens de hoogste landelijke norm voor woninginspecties, de NTA 8060, en daarom kiezen opdrachtgevers vaker voor een IWI inspecteur. IWI inspecteurs worden continu bijgeschoold om op de hoogte te van de ontwikkelingen en zijn erkend binnen het SERTUM register. Onze bouwkundige rapporten worden geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Stichting Waarborgfonds Eigen Woning en alle bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde Hypotheek verstrekkers en het Nederlandse Woning Waarde Instituut (NWWI).

Garant voor deskundigheid en servicekwaliteit
Wat zijn de kosten van een bouwkundige keuring?

Wat zijn de kosten van een bouwkundige keuring?

De kosten voor een bouwkundige keuring met rapport zijn € 400,- inclusief btw voor een woning tot 150 m² woonoppervlakte. Voor een woning groter dan 150 m² geldt een tarief van € 445,- inclusief btw. Een bouwkeuring is onder de geldende voorwaarden vaak fiscaal aftrekbaar.

U kunt ook kiezen voor een "meeloopkeuring" waarbij u samen met onze bouwkundige meeloopt tijdens de keuring. Bij deze type keuring wordt geen rapport uitgegeven maar krijgt u ter plaats te zien wat de gebreken zijn met hersteladvies en kostenraming. Voor een meeloopkeuring geldt een standaart tarief van € 295,- inclusief btw en ongeacht de grootte van de woning (een meeloopkeuring is niet fiscaal aftrekbaar).

Daarom een bouwkundige keuring van Vendôme Makelaardij

  • Meer zekerheid bij de aankoop of verkoop van uw woning
  • Als koper voldoet u aan uw onderzoeksplicht en hebt een betere onderhandelingspositie
  • Als verkoper voldoet u aan uw meldingsplicht en minimaliseert u de kans op claims achteraf
  • Direct een afspraak maken en bouwkundige keuring binnen 3 dagen
  • Bouwkundig rapport erkend door alle partijen
  • 6 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar
  • Fiscaal aftrekbaar onder voorwaarde dat de keuring wordt uitgevoerd t.b.v. aankoop, onderhoud of verbetering van een woning
  • Extra korting door slim gebruik te maken van onze CombiDeals 
Daarom een bouwkundige keuring van Vendôme Makelaardij
Geniet van korting met onze CombiDeals

Geniet van korting met onze CombiDeals

U kunt ons uiteraard voor een enkele dienst als makelaar, aankoopmakelaar, taxateur of Integraal Woning inspecteur (bouwkundige keuringen) inschakelen. Maar handig en slim is om meerdere diensten tegelijk bij ons kantoor af te nemen. Alle nodige diensten onder één dak houden bevordert de communicatie, voorkomt misverstanden, u houdt meer grip over de planning en profiteert bovendien van extra korting!

Meer weten over CombiDeals

Uw gecertificeerde bouwkundige in de regio

Uw gecertificeerde bouwkundige in de regio
SNEL EEN BOUWKUNDIGE KEURING AANVRAGEN

SNEL EEN BOUWKUNDIGE KEURING AANVRAGEN

ERVAAR ZELF HET VERSCHIL!