Ervaar zelf het verschil!

Bouwkundige keuring in Ede en omgeving

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring, ook wel een bouwtechnische keuring genoemd, is een interne en externe visuele inspectie van een woning die u duidelijk inzicht geeft over de eventuele bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud van de woning. Indien gewenst kunt u ook met onze professionele Integraal Woning Inspecteur (IWI) meelopen tijdens de keuring van een woning in Ede en omgeving. Na de visuele inspectie ontvangt u een uniform bouwkundig rapport waarin per onderdeel van de woning een beoordeling wordt gegeven. Bij elk geconstateerd gebrek wordt voor de duidelijkheid een foto gemaakt en voorzien van een hersteladvies en raming van de noodzakelijke herstelkosten. Onderaan het bouwkundig rapport worden in twee kolommen alle direct noodzakelijke herstelkosten en de te verwachten herstelkosten voor een periode van 1 tot 5 jaar duidelijk vermeld. Het bouwkundig rapport is overzichtelijk en in een duidelijke taal geschreven.

Waar letten we op tijdens de bouwkundige keuring?

Wij inspecteren veel interne en externe onderdelen van de te keuren woning in Ede en omgeving. Denk o.a. aan alle onderdelen van het dakconstructie, goten en hemelwaterafvoeren, gevel, kozijnen en beglazing, deuren, hang- en sluitwerk, vloeren, kelder, fundering (boven maaiveld), sanitair, radiatoren, balkon, bijgebouwen en nog veel meer. U kunt ons ook vooraf bepaalde zaken doorgeven als u denkt dat die extra aandacht verdienen. In het bouwkundig keuringsrapport is eveneens een onderdeel verduurzaming aanwezig. Onze Integraal Woning Inspecteur (IWI) meldt ook in het rapport de mogelijke verduurzaming of energiebesparing die van toepassing kunnen zijn op de woning. Zo krijgt u inzicht in zowel de bouwkundige staat als de mogelijkheden en kosten voor verduurzaming van de woning.

Wanneer een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Bij het kopen van een woning heeft een koper wettelijk gezien een onderzoeksplicht en de verkoper een mededelingsplicht. Een bouwtechnische keuring kan helpen deze onderzoeksplicht dan wel mededelingsplicht in te vullen. Een bouwkundige keuring is onmisbaar en zou, zoals het geval is in sommige Europese landen, eigenlijk verplicht moeten zijn. U kunt een bouwkundige keuring bij aan- of verkoop van uw woning in Ede en omgeving laten uitvoeren. Een taxateur of een hypotheekverstrekker kan soms ook eisen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor de aankoop van een woning.

Bij het kopen van een woning heeft een koper wettelijk gezien een onderzoeksplicht waarbij een bouwkundige keuring daarin zeker helpt. Ook krijgt u als koper een betere onderhandelingspositie met een bouwkundig rapport in handen. Als verkoper van een woning heeft zelf ook een wettelijke mededelingsplicht en met een bouwkundig rapport minimaliseert u eventuele claims achteraf na verkoop m.b.t. verborgen gebrek. U kunt dus een bouwkundige keuring bij aan- of verkoop van uw woning in Ede en omgeving laten uitvoeren. Een taxateur of een hypotheekverstrekker kan soms ook eisen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor de aankoop van een woning.

Kwaliteitsgarantie

Als Integraal Woning Inspecteurs (IWI) zijn wij opgeleid volgens de enige landelijke norm voor woning inspecties NTA8060. Vanuit opdrachtgevers worden steeds strengere eisen gesteld aan de kwaliteit van de woninginspectie en daarmee aan de woning inspecteur. Daarom kiezen opdrachtgevers voor de IWI inspecteur. De IWI inspecteur wordt permanent bijgeschoold en is erkend binnen het Sertum register. Onze bouwkundige rapporten worden geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring

Geniet van onze CombiDeals!

Vendôme Makelaardij is actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar, taxateur en Integraal Woning Inspecteur. Wij kunnen dus een ruime verscheidenheid aan diensten aanbieden. Wees slim door ten minste twee van onze diensten tegelijk af te nemen en u profiteert niet alleen van onze bewezen expertise, uitstekende service kwaliteit en hoge mate van inzet maar ook van een korting op alle gekozen diensten.   

Meer informatie

De voordelen van een bouwkundige keuring

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring

Wij zijn uw Integraal Woning Inspecteur (IWI) o.a. in de regio: