Aankooptraject

Vendôme Makelaardij biedt duidelijkheid over de aankooptraject waarbij we u van A tot Z begeleiden vanaf € 0,-

Stap 1: Kennismaking

Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken wij uw woonwensen en wat we daarin voor u kunnen betekenen. Het kan zijn dat u ons de opdracht geeft om op zoek te gaan naar een geschikte woning. In dit geval zoeken we actief voor u en houden wij u op de hoogte van het woningaanbod dat aan uw wensen voldoet. Wij gaan door tot we de juiste woning voor u hebben gevonden. Het kan ook zijn dat u al een woning op het oog heeft en ons voor de rest van de aankoopbegeleiding wilt inschakelen.

Stap 2: Bezichtiging

Wanneer wij een geschikte woning gevonden hebben is het tijd voor een bezichtiging. Wij vragen alle relevante juridische en bouwkundige informatie op van de woning. Vervolgens maken wij voor u een afspraak en gaan met u mee voor inspectie en waardebepaling van de woning.
Na de bezichtiging bespreken wij op vakkundige en objectieve manier de waarde en bouwkundige staat van de woning.

Stap 3: Strategie

Nadat u besloten heeft om de woning te willen kopen is het tijd om de strategie te bespreken. Aan de orde komt o.a. de wijze van onderhandeling, de prijs, de ontbindende voorwaarden zoals een eventuele bouwkundige keuring maar ook de financiering en datum van overdracht.

Stap 4: Onderhandeling

Wij gaan het onderhandelingsproces voor u in en u kunt er zeker van zijn dat we ons uiterste best doen om tegen de beste mogelijke prijs de koop te sluiten. Wij overleggen uiteraard bij iedere stap van de onderhandeling met u.

Stap 5: Koopovereenkomst

Wanneer overeenstemming bereikt is, wordt door de verkopend makelaar de koop- overeenkomst opgesteld. Alle belangrijke afspraken en zaken zijn daarin opgenomen. Wij nemen gezamenlijk de koopakte grondig door. Wanneer beide partijen een handtekening hebben gezet is de koopovereenkomst gesloten.

Stap 6: Overdracht

De koopovereenkomst wordt aan de notaris overhandigd. De notaris zal dan de “akte van levering” opstellen die wij voor u zullen doornemen. Daarna zal met de verkoper nog een eindinspectie van de woning plaatsvinden. Wij begeleiden u naar de notaris waar de koper de akte van levering zal Stap 9 tekenen. De woning is dan officieel gekocht. U krijgt van de oude eigenaar de sleutels overhandigd en wij mogen wij u feliciteren als nieuwe eigenaar van de woning.