Ervaar zelf het verschil!

Aankooptraject

Vendôme Makelaardij biedt duidelijkheid over de aankooptraject waarbij we u van A tot Z begeleiden vanaf € 0,-

Stap 1: Kennismaking

Tijdens dit kennismakingsgesprek inventariseren wij uw woonwensen en financiële mogelijkheden. U krijgt van ons een advies op maat over o.a. woningtype, locatie, marktonwikelingen ... etc. ... 

Stap 2: Bezichtiging

Wanneer wij een geschikte woning gevonden hebben is het tijd om samen de woning te bezichtigen Wij zullen de woning beoordelen op onderhoudssituatie, bouwkundige staat, energiezuinigheid en de reële waarde van de woning vaststellen. Na de bezichtiging bespreken wij op een vakkundige en objectieve manier het resultaat van de bezichtinging. 

Stap 3: Onderzoek

Wij controleren de kadastrale gegevens, de bodem situatie en het bestemmingsplan. 

Stap 4: Strategie

 Nadat u besloten heeft om de woning te willen kopen is het tijd om de strategie te bespreken. Aan de orde komt o.a. de wijze van onderhandelen, de prijs, de ontbindende voorwaarden zoals bijvoorbeeld een bouwkundige keuring maar ook de financiering en datum van overdracht.

Stap 5: Onderhandelingen

Wij voeren de onderhandelingsproces voor u en u kunt er zeker van zijn dat we ons uiterste best doen om tegen de beste prijs de koop te sluiten. Wij overleggen uiteraard bij iedere stap van de onderhandelingen met u.

Stap 6: Koopovereenkomst

Wanneer overeenstemming bereikt is, wordt door de verkopend makelaar de koop- overeenkomst opgesteld. Alle belangrijke afspraken en zaken zijn daarin opgenomen. Wij nemen gezamenlijk de koopakte grondig door. Wanneer beide partijen een handtekening hebben gezet is de koopovereenkomst gesloten.

Stap 7: Overdracht

De koopovereenkomst wordt aan de notaris overhandigd. De notaris zal dan de “akte van levering” opstellen die wij voor u zullen doornemen. Daarna zal met de verkoper nog een eindinspectie van de woning plaatsvinden. Wij begeleiden u naar de notaris waar de kopers en verkopers de akte van levering zullen tekenen. De woning is dan officieel gekocht. U krijgt van de oude eigenaar de sleutels overhandigd en wij mogen wij u feliciteren als nieuwe eigenaar van de woning.

Stap 8: Nazorg

Wij blijven daarna beschikbaar voor advies.