Ervaar zelf het verschil!

Een huis kopen voor verhuur

19 april 2021

Steeds vaker besluiten consumenten een woning te kopen om deze te verhuren voor een extra bijverdienste. Zeker met de lage kapitaalrente is dat een mooi alternatief. Ook het verhuren van een te koop-staande woning onder de Leegstandwet is nog steeds een mogelijkheid.

Maar er zijn wel zaken waar je goed op moet letten. Want misschien nog wel meer dan bij koop, heb je bij huur/verhuur te maken met wet- en regelgeving die, als zaken niet goed geregeld worden, verstrekkende gevolgen kan hebben. Ook zijn er allerlei praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Een VBO-makelaar kan je hier in bijstaan.

Wat kun je van een VBO-makelaar verwachten?

Een VBO-verhuurmakelaar heeft een breed pallet aan diensten voor de huur/verhuur-markt waardoor je als verhuurder ontzorgd wordt:

  • Hij zorgt ervoor dat uw woning op verschillende platforms zoals VBO.nl en Funda onder de aandacht gebracht wordt;
  • Hij screent en selecteert huurders met behulp van Huurcheck;
  • Hij maakt de huurovereenkomst op die voldoet aan de wettelijke standaarden;
  • Hij is een vraagbaak op het gebied van de rechten en plichten van zowel huurder als verhuurder;
  • Indien gewenst voert hij ook het beheer en onderhoudt namens u het contact met de huurder(s).

Maken van afspraken

In een opdracht tot dienstverlening maak je op een transparante en gelijkwaardige manier afspraken over het precieze dienstenpakket en de bijbehorende kosten. Als je een VBO-verhuurmakelaar in de arm neemt, zal hij nooit courtage bij de huurder(s) in rekening brengen, maar altijd bij de verhuurder.

Bron: VBO