Ervaar zelf het verschil!

Snel een goede koopwoning vinden in Rotterdam

02 mei 2023

Het vinden van een droomwoning in Rotterdam wordt gemakkelijker met onderstaande tips. 

Partnercontent

Wie op zoek is naar een woning weet dat er een lange adem voor nodig is, vooral in het westen van het land. De woningnood is namelijk nog lang niet voorbij. Door de krapte op de markt stijgen de huurprijzen in de vrije sector en het is al helemaal lastig om aan een sociale huurwoning te komen.

Voor degenen voor wie het enigszins mogelijk is, is kopen daarom het beste alternatief. Hoewel de huizenmarkt gelukkig wel wat is afgekoeld, is het ook dan niet makkelijk om snel een woning te vinden die past bij je wensen en je budget. Zeker in een gewilde omgeving als Rotterdam. Met een aantal tips is het vinden van een koopwoning in Rotterdam een stuk makkelijker.

Kies voor een makelaar die de regio heel goed kent

De beste en belangrijkste stap die te nemen is om een geschikte woning te vinden in de Rijnstad, is een goede makelaar in de hand nemen. Het is daarbij essentieel dat je kiest voor iemand die de regio door en door kent, zoals Rijndelta Makelaardij in Rotterdam. Door de jarenlange ervaring in de stad kennen zij het huizenaanbod, de prijzen en de wijken als geen ander. Vaak weten zij, nog voor een woning officieel op de markt komt, dat deze in de verkoop gaat. Daar kun je als koper je voordeel mee doen, want daardoor ben je andere gegadigden net een stapje voor. Bovendien zal de makelaar ook veel sneller een passende match kunnen maken met jouw wensen.

Beperk het zoekgebied niet tot één wijk

Rotterdam kent een grote variëteit aan woongebieden. De stad kan worden onderverdeeld in 14 gebieden en maar liefst 71 wijken. Als je op zoek bent naar een woning in deze wereldstad, heb je misschien al een wijk voor ogen die je favoriet is. Toch is het slim om je zoekgebied niet te veel te beperken en zelfs je blik te verleggen naar mooie locaties net buiten de stad.

Ga dus woningen bezichtigen in meerdere wijken, zo kom je veel meer over de woongebieden te weten en zal je nog voor mooie verrassingen komen te staan. Zelfs als je heel veel bezichtigingen doet en uiteindelijk toch geen bod doet, krijg je wel veel beter zicht op wat er waar beschikbaar is. Je krijgt dan een helder beeld van wat je beslist niet en beslist wél zou willen voor je nieuwe huis en woonomgeving. 

Denk ‘out of the box’

Waarschijnlijk heb je een vastomlijnd beeld van hoe jouw droomwoning eruit moet zien, of op zijn minst aan welke eisen de woning allemaal moet voldoen. Toch is het slim om daar niet al te krampachtig aan vast te houden. Veel woningen waar je in eerste instantie misschien je neus voor zou ophalen, bieden namelijk een groot potentieel. Door een verouderd interieur of slecht onderhoud zijn deze woningen vaak goedkoper.

Een lagere aankoopprijs biedt ruimte om renovaties en verbouwingen te doen. Denk  aan het openbreken van de keuken, een dakkapel om een zolderkamer te creëren of een uitbouw in de tuin om de woonkamer groter te maken. De mogelijkheden zijn groot en zo kun je de beoogde woning precies ‘kneden’ zoals jij het wilt. Probeer dus om ‘out of the box’ te denken en met een blanco blik naar de te bezichtigen woning te kijken. Kijk door de factoren heen die je niet aanstaan en focus op de eventuele mogelijkheden die de woning biedt.

Zorg dat papieren en financiën op orde zijn

De zoektocht naar jouw droomhuis in Rotterdam is niet gemakkelijk, dat weet je van tevoren. Daarom is het heel belangrijk om te zorgen dat je al voordat je jouw zoektocht start, je financiën en papieren op orde hebt. Mocht je dan een serieus bod uit willen brengen, dan wil je niet dat er nog een kink in de kabel komt doordat je financiën rommelen of je bepaalde papieren niet paraat hebt.

Bekijk op voorhand binnen welke prijsrange je kunt gaan zoeken en wat je absolute maximum is. Ook is het van belang dat je weet hoeveel je per maand kunt missen voor de hypotheek, zodat je ook op dat vlak geen onverwachte problemen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld eens gaan praten met je bank en zo een financieel plan opstellen. 

Met bovenstaande tips wordt de woningmarkt niet ruimer, maar de kansen op het kopen van een woning in Rotterdam worden daardoor wel ineens veel groter. Veel succes!

Bron : VastgoedActueel