Ervaar zelf het verschil!

Bouwtechnische keuring

Als u een huis gaat kopen, wilt u soms meer zekerheid hebben om niet voor verrassingen komen te staan. Om een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning te krijgen is een bouwkundige keuring aan te bevelen.

Vendôme makelaardij heeft een samenwerkingsverband met ervaren bouwkundigen. Neem contact met ons op zodat wij u kunnen doorverwijzen.

Tijdens zo’n keuring wordt het gehele pand van nok tot kruipruimte, van binnen en van buiten zeer zorgvuldig bouwkundig bekeken en beoordeeld. U kunt uiteraard erbij zijn en al uw vragen aan de bouwkundige stellen.

De bevindingen worden in een duidelijk leesbaar bouwkundig rapport omschreven, compleet met foto’s. Met het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring voldoet u als koper aan uw wettelijke onderzoeksplicht.

Als u de informatie uit het rapport niet nodig heeft voor de onderhandeling of financiering, kunt u ook kiezen voor een zgn. ‘meeloopkeuring’, ook wel mondelinge keuring genoemd. Deze wordt op dezelfde manier verricht, maar er wordt geen rapportage gemaakt. U bespaart hiermee aanmerkelijk in de kosten.

Als u een keuringsrapport nodig hebt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het van belang dat u dat aan ons doorgeeft. Het rapport wordt dan opgemaakt volgens de richtlijnen van de NHG.