Ervaar zelf het verschil!

Bouwkundige keuring NHG in Ede en omgeving

Wat is een NHG bouwkundige keuring?

Een NHG bouwkundig rapport is benodigd indien in het taxatierapport wordt aangegeven dat sprake is van meer dan 10% van de marktwaarde aan achterstallig onderhoud van de woning in Ede en omgeving. Ook dient een NHG bouwkundig rapport te worden opgemaakt indien de taxateur hiertoe een aanbeveling doet. Een NHG bouwkundig rapport mag op de datum van het bindend aanbod niet ouder zijn dan 12 maanden. In alle andere gevallen vereist NHG geen bouwkundig rapport.

Een NHG bouwkundige keuring of een NHG bouwtechnische keuring genoemd is een interne en externe visuele inspectie van de woning in Ede en omgeving die duidelijk inzicht geeft over de eventuele bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud van de woning. Na de visuele inspectie wordt een bouwkundig rapport conform NHG eisen opgesteld waarin per onderdeel van de woning een beoordeling wordt gegeven. Bij elk geconstateerd gebrek wordt een hersteladvies en raming van de noodzakelijke herstelkosten gegeven. Het bouwkundige rapport is overzichtelijk en in een duidelijke taal geschreven.  

Waar letten we op tijdens de NHG bouwkundige keuring?

Wij inspecteren veel interne en externe onderdelen van de woning in Ede. Denk o.a. aan alle onderdelen van het dakconstructie, goten en hemelwaterafvoeren, gevel, kozijnen en beglazing, deuren, hang- en sluitwerk, vloeren, kelder, fundering (boven maaiveld), sanitair, radiatoren, balkon, bijgebouwen en nog veel meer.

Kwaliteitsgarantie

Als Integraal Woning Inspecteurs (IWI) actief in o.a. in Ede zijn wij opgeleid volgens de enige landelijke norm voor woning inspecties NTA8060. Vanuit opdrachtgevers worden steeds strengere eisen gesteld aan de kwaliteit van de woninginspectie en daarmee aan de woning inspecteur. Daarom kiezen opdrachtgevers voor de IWI inspecteur. De IWI inspecteur wordt permanent bijgeschoold en is erkend binnen het Sertum register. Onze bouwkundige rapporten worden geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring

CombiDeals: Combineer meerdere van onze diensten voor extra korting

Vendôme Makelaardij is actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar, taxateur en Integraal Woning Inspecteur. Wanneer u ten minste 2 van onze diensten tegelijk afneemt ontvangt u een aantrekkelijke korting op de afgenomen diensten!  

Meer informatie

De voordelen van een bouwkundige keuring

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring

Wij zijn uw Integraal Woning Inspecteur o.a. in de regio: